Agenda

Shop

Contact

Agenda

Ekko Utrecht Mensen Zeggen Dingen

wo. 26-01-2022

EKKO

EKKO | Utrecht

EKKO | Utrecht

wo. 26-01-2022

EKKO

20:00

Tickets

€6,00-€8,00

EKKO we zijn er weer! Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd.

Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

De editie in november kon helaas niet doorgaan. Maar: in januari gaan we alsnog van start met deze nieuwe clubavond in De Verkadefabriek! Met Teddy Tops, spraakmakende gasten, drankjes en plaatjes na afloop.

Over EKKO
EKKO is een vooruitstrevend cultuurpodium in Utrecht met aandacht voor een breed spectrum aan live-muziek, clubnachten en spoken word. EKKO geeft een plek aan de popculturele ontwikkelingen van het moment, is een kleinschalige club die zowel in de breedte als in de diepte een dansprogramma neerzet, en biedt daarnaast ruimte aan visuele kunst, spoken word en hybride kunstvormen.

Tickets

€6,00-€8,00

Line up

Tyler Koudijzer

Moze Naél, alias M., is een Rotterdamse poëet

Moze Naél

Emma Voerman

Verena Ward VVARD door marky by marc

VVARD

Martijn Neggers door Alexander Schippers

Martijn Neggers

Coen van der Hilst
Gavin Reijnders

Volg het evenement

Naar facebook event

wo. 02-02-2022

Verkadefabriek, 's Hertogenbosch

De Verkadefabriek | ‘s Hertogenbosch

De Verkadefabriek | ‘s Hertogenbosch

wo. 02-02-2022

Verkadefabriek, 's Hertogenbosch

20:00

Tickets

€7,50

Mensen Zeggen Dingen #504 | De Verkadefabriek in Den Bosch is klaar voor Mensen Zeggen Dingen. We gaan het woord verspreiden in de zuidelijke hoofdstad, met een finger-licking line-up, in de clubzaal van de koekjesfabriek. Dat wordt smullen!

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus.. geeft Mensen Zeggen Dingen woorden: ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens achter en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke editie een andere groep performers, andere verhalen, een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

De eerste editie in december kon helaas niet doorgaan. Maar: in februari gaan we alsnog van start met deze nieuwe clubavond in De Verkadefabriek! Met Teddy Tops, spraakmakende gasten, drankjes en plaatjes na afloop.

Te gast zijn (onder voorbehoud) BenzoKarim, Suehaylee Vergouwen, Barguijs, Kopje Onder, Joost van Bellen, Amara van der Elst en Babs met MC.

Over De Verkadefabriek

De Verkadefabriek begon ooit als biscuitfabriek. In 1929 nam Ericus Gerhardus Verkade de fabriek over en ontstond de Verkadefabriek. Jarenlang heeft de oude koekjesfabriek leeg gestaan. Totdat ZT Hollandia er in 2001 de voorstelling Varkens/Boeren speelt. De Verkadefabriek is op dat moment ook al in beeld als mogelijke locatie voor een nieuw kunstencentrum. In 2002 brengt Theater Artemis er de gigantische productie Katharina, Katharina in het ganzenbord. In februari van datzelfde jaar besluit de Bossche gemeenteraad tot de (ver-) bouw van de Verkadefabriek tot een complex voor theater, film en horeca.

Tickets

€7,50

Line up

Benzokarim

Amara van der Elst Mensen Zeggen Dingen

Amara van der Elst

Suehaylee Vergouwen
Barguijs
Kopje Onder
Joost van Bellen
Babs + MC

Volg het evenement

Naar facebook event

Op de hoogte blijven van onze evenementen

Like onze facebook