Agenda

Shop

Contact

Cassandra Onck

Cassandra Onck (1993) is hard op weg om neurowetenschapper te worden, totdat de liefde voor muziek haar naar het conservatorium van Arnhem lokt. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news.

 

Na een jeugd in een christelijke omgeving waar er meer antwoorden dan vragen zijn, gaat Cassandra zoeken naar een nieuw houvast. Ze luistert naar wetenschappers, boeddhisten, Kanye West, flat-earthers, Jehova’s getuigen, premier Rutte en allemaal vertellen ze andere verhalen over de wereld. Hoe bepaal je wat waar is? Waar geloof je in?

 

Tijdens FRACTALNOIA neemt ze je mee full cycle: van het verliezen van je evenwicht tot het vinden van nieuwe grond. Samen met een elektronische band brengt ze haar zoektocht tot leven. Haar scherpe teksten een wapen tegen struisvogelpolitiek. FRACTALNOIA is de wake-up call waarvan je niet wist dat je hem nodig had.

 

In 2017 studeert ze af met haar concert IK BEN EEN INTERFACE. Ze speelt de show in popzaal Luxor Live en vervolgens op verschillende Nederlandse theaterfestivals. Met haar debuut-ep BROKSTUKKEN tourt ze in 2020 langs diverse Gelderse podia en haar eerste single ADEM is terug te horen in de 3voor12 Lokaal Draait-playlist. Als Gelders Talent stond ze in het voorprogramma van Marike Jager. Nu werkt ze samen met Anne-Fay en de Basis Nijmegen aan FRACTALNOIA. Evenwicht, de eerste single van dit project, verschijnt 22 april.

Iedereen gelooft in iets

Terug naar overzicht