Agenda

Shop

Contact

Danny x Kuiper

Spoken word artiest

Als vader van 2 dochters en een verleden als militair weet Danny maar al te goed onder welk bed de monsters schuilen en durft deze dan ook bij de lurven te pakken en bij naam en toenaam te noemen.

 

Achter de vaak melancholische teksten van zijn werk schuilt een vorm van zelfreflectie, relativeren en humor welke gepaard gaat met oprechtheid zonder pretenties.

 

Als organisator en initiatiefnemer van het woordpodium Onuitgesproken in Eindhoven wil hij samen met een bevlogen team literaire performancekunsten een plek geven in Brabant en laten zien dat deze alles behalve stoffig zijn.

 

Danny is een man met een grote mond en een nog groter hart maar zeker iemand waar zeker nog niet het laatste over gezegd is, laten we het onuitgesproken noemen.

 

Danny is de afgelopen jaren onder andere actief geweest als coördinator van Poetry Circle 040, medeoprichter, organisator en initiatiefnemer van Onuitgesproken en Losse Eindjes, gaf workshops op verscheidene middelbare scholen, bij Theatervereniging Doppio van TU Eindhoven en ASML. Ook was zijn werk te zien in samenwerkingen met TAC Eindhoven en Richard Kruysdijk. Samen met Geoff van Keulen was hij finalist met hun videogedicht “Dichterbij Brabant” voor de serie Het Goud van Brabant voor Brabants Erfgoed wat in veelvoud uitgezonden werd op Omroep Brabant.

 

Ook was hij te zien en horen in combinatie met sessiemuzikanten Dot Multibeat als onderdeel van de zeven hoofdzonden (vraatzucht) voor het Internationale Opera Forward Festival 2021 gecureerd door Manu van Kersbergen en gefilmd door Suzanne Witteman (Spoken Sessies Omroep HVMAN). 

 

En werkte hij samen met Carmen Verduyn voor Madskilz’ Project Oldskool waar zij samen met 5 seniore dames aan het werk gingen om hun verhalen in beeld en poëzie om te zetten.

Ik bouwde deze troon van gebroken botten, gesneuveld glaswerk en blauwe plekken.

Terug naar overzicht