Agenda

Shop

Contact

Disci / Disci in het Wild

host / rapper

Nachten Alleen is het tweede solo-album van rapper Disci volledig geproduceerd door producer AvO. Beide Nijmegenaren, beide kinderen van de Boombap en volwassenen met een brede smaak. Disci is nog steeds even verhalend en inhoudelijk als je hem kent van Gekkenwerk en Altijd Onderweg. De beats zijn vakkundig getikt door AvO en hebben altijd hiphop als de basis, welke school maakt niet uit, t’is hiphop. Voor AvO is simpliciteit belangrijk en de muziek te laten spreken. Met verschillende gastbijdrages van muzikanten en met de hulp van Jason Lemonth (Odin), Nikola Krstovic (Nikes) en Harl van Heertum is Nachten Alleen een eigenzinnig hoogwaardig hiphop album uit onverwachte hoek. Eigenzinnig omdat het kan, hoogwaardig omdat het moet.

 

Disci (Simon Mamahit) is een rapper uit Nijmegen. Begonnen ergens op een blauwe maandag op de zolder eindigde hij snel op podia door Nederland. Stug doorgegaan met musiceren tijdens studie en vaste baan en zo creëerde hij een eigenzinnig maar welkom geluid. Altijd sterk in inhoud en flow, het is poëzie op beat.

 

Gekkenwerk (2015) was het laatste volwaardige solo-project waarmee een Popronde werd gespeeld en verscheidenen shows werden gerocked door Nederland, van Valkhof Festival tot de kleine 3 meter sessies. Hierna werd Disci deel van Altijd Onderweg, de negenkoppige eclectische hiphopband die kleine festivals in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje afging en een volwaardig album MAAN. produceerde.

 

Binnen de spoken word wereld tourde hij met Mensen Zeggen Dingen langs festivals als Solar en verschillende clubavonden door Nederland, hij is de vaste presentator van Mensen Zeggen Dingen in Nijmegen. Daarnaast presenteert hij festivals als Valkhof Festival, Bevrijdingsfestival Nijmegen, Drift Festival en meer.

 

Inmiddels een jaartje ouder en minder op zoek naar hype is Disci een onbekende bekende in de inmiddels immense hiphop-scene, een welkom geluid, omdat het kan of misschien ook wel omdat het moet.

Hoe kom je dichter bij de dichter ik weet het niet. Zijn het zinnen? Is het ritme over beat? Al vanaf een kindje zit ik binnen met papier. Man ik zweer je het is bigger dan muziek.

Terug naar overzicht