Agenda

Shop

Contact

Duimalot

Creatief maker

Gary Benjamin Gravenbeek alias “Duimalot” is op 30 augustus 1995 geboren op Utrechtse bodem. Als kind probeerde hij van alles uit: voetbal, diabolo, eenwieleren, kickboks, basketbal enzovoorts, maar daar was hij nooit voor een lange tijd content mee. Op zijn zevende begon het rappen en dansen er in te slijten. Wat begon met het imiteren van andere mensen na het avondeten voor het plezier van zijn moeder en broer, groeide al snel uit tot het schrijven van eigen teksten en opzoek gaan naar legitieme technieken.

 

Tijdens de middelbare school periode heeft hij zich veel verder ontwikkeld en stond toen voor een dilemma op het moment dat hij een vervolgopleiding moest kiezen. “Ga ik of voor dans of voor rap?” is iets wat hij zich veel afvroeg. Omdat hij z’n vingers niet wilde branden aan een negen tot vijf baan, koos hij voor dans.

 

Ondertussen bleef Gary niet weg van de hiphop scene als rapper. Zo won hij zeven keer de rap battle genaamd “Basement battles” en was hij bij vele andere jams te vinden. Het improviserende vermogen wat Gary heeft is hetgeen wat hem net wat excentrieker maakt dan zijn collega rappers.

 

Na in dans voornamelijk bezig te zijn met het geven van lessen bedacht hij zich dat hij het liefst zelf wilt performen. Zelf op het podium staan, zelf concepten bedenken en uitwerken. Dat neemt niet weg dat hij nog steeds geniet van anderen inspireren met het geven van lessen, bijvoorbeeld voor DOX waar hij al twee jaar vast workshop docent is.

 

Inmiddels is Gary voornamelijk aan het werk in het theaterlandschap en speelt en maakt hij voorstellingen. Zo heeft hij met de voorstelling “Bloedlink” van Casper Vandeputte een Zilveren Krekel weten te bemachtigen en is hij choreograaf en performer in de grootste jeugdvoorstelling van Het Nationaal Theater ooit gemaakt: “Trojan Wars”.

 

Daarnaast zit hij ook in twee collectieven: Mensja Collective & The Underdogz Crew die beiden een affiniteit hebben met theater. Ook zijn beide partijen zeer all-round waardoor er voor Gary altijd wel iets te doen en te leren valt

 

Hij groeide uit tot een allround, multidisciplinaire artiest en heeft zijn spreekvaardigheid en lichaamsbeheersing mee vanuit zijn eigen interesses. Vandaag de dag ligt Gary z’n focus uiteindelijk op hetgeen waarvan hij zelf zegt dat hij er het beste in is: muziek maken.

 

In februari 2021 is zijn eerste single “Zicht” verschenen op onder andere Spotify en zal dat hetgene zijn waarop hij zich de aankomende jaren focust.

 

Op het podium in het theater zal je hem absoluut blijven zien, maar binnenkort ook op andere podia dan in een theater setting.

 

Welke discipline Gary ook beoefent, hij weegt dit vaak af volgens zijn drie basis principes: Creativiteit – Muzikaliteit – Impulsiviteit

Creativiteit-Muzikaliteit-Impulsiviteit

Terug naar overzicht