Agenda

Shop

Contact

Isis van Geffen

Dichter

De beeldende poëzie van Isis van Geffen (1997) is vreemd, onontkoombaar en onverwacht, maar altijd raak en opwindend. In Van Geffens gedichten worden existentiële angsten benaderd met humor en wordt de waanzin van de volwassenenwereld voorzien van speels commentaar: het lelijke wordt mooi, het smerige sensueel en het absurde herkenbaar.

 

Poëzie heeft een saai, serieus en vooral humorloos imago. Van Geffen wil de bezem door dit stoffige landschap halen en laten zien dat het tegendeel waar is. Dat er daadwerkelijk ruimte is voor humor, protest en baldadigheid in poëzie. Door middel van woorden schetst zij beeldende taferelen die zowel ontroeren, als vervreemden.

 

In mei ’23 debuteerde ze bij uitgeverij Proces-verbaal met haar dichtbundel “Isis, niet Iris”. Rico, bekend van hiphopformaties Opgezwolle en Fakkelteitbrigade, schreef over haar werk: “Geen hoogdravend gelul, maar luchtig en met veel humor. Love it.”

 

In juni ’24 rondt ze haar tweede studie, Cabaret, af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hiervoor studeerde ze beeldende kunst. Beide zijn goed terug te zien in haar werk.

 

Van Geffen heeft met haar werk op verschillende podia gestaan, waaronder Opera Forward Festival, Festival Hongerige Wolf, Festival Zwarte Cross, en aankomend festivalseizoen is ze te bewonderen op Oerol Festival ’24.

 

Foto door Wim van den Broek.

De thanatofobe begrafenisondernemersreceptioniste schrijft haar e-mails aan de nabestaanden in Comic Sans, zodat de dood niet te veel doorschijnt.

Terug naar overzicht