Agenda

Shop

Contact

Joris Pinseel

Performance - tekst

Volgens Joris Pinseel (1985) ligt de toekomst van de literatuur buiten de papieren niche. Hoewel zelf een bibliomaan en fervent lezer, gaat hij steeds op zoek naar nieuwe vormen van tekst en literatuur buiten het boek.

Nadat hij in 2014 en 2015 kort proefde van het podium, optrad op de mainstage van Boomtown tijdens de Gentse Feesten en zich plaatste voor de finale van het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry, werd hij door Mensen Zeggen Dingen uitgenodigd om op te treden op Pukkelpop.

Sindsdien ontpopte hij zich met het door hem opgerichte Literair Productiehuis Humus steeds meer als organisator. Ondertussen schaaft Joris rustig verder aan zijn Schrijnwerk. Zo zal hij immers de resultaten van zijn onderzoek naar de toekomst van de literatuur presenteren: op het podium.

Curriculum: Taal & Tekst Boomtown Gentse Feesten 2014. Finalist Belgisch Kampioenschap Slam Poetry 2015. Trefpunt Gentse Feesten 2015. Pukkelpop 2015. Opname demo 2015. Mensen Zeggen Dingen Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam 2016-2017. De Centrale Gent 2017. Luisterplein Gentse Feesten 2017. Belmundo 2018. Theater aan Zee 2018. Poëziecentrum NL (Nijmegen) 2018.

 

Joris is onderdeel van de karavaan van Mensen Zeggen Dingen. De karavaan is een groep rondreizende artistieke handelslieden. Enkel bewapend met een microfoon, niets anders dan het woord te verspreiden verzorgen zij voor komedie, rake poëzie, prachtige proza, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.

De literatuur is dood. Lang leve de literatuur.

Terug naar overzicht