Agenda

Shop

Contact

Ko de Kok

Poëtisch-eenmansleger / beeldend kunstenaar

“Is de wereld veranderd? Of is het enkel mijn kijk op de wereld? “ zijn vragen die Ko de Kok (1981) de afgelopen 2 jaar veel bezighielden. Een langzaam steeds heftiger wordende kakofonie van mogelijke antwoorden -het ene soms nog tenenkrommender dan het andere- maakte hem nét niet krankzinnig.

 

Kort hierna is bij Ko een vrij hardnekkige progressieve vorm van C.P.I.S. (Compulsive Politicly Incorrect Syndrome) geconstateerd. Na een lange, intense periode van afzondering en(zelf)confrontatie ontwaakt hij in een wereld waarin de wachtlijsten voor professionele therapie voor zijn problemen te lang zijn en het leven te kort om zich hier nog langer druk over te maken.

 

Sindsdien gaat hij als poëtisch-eenmansleger de heersende WOKE-deugdzaamheid te lijf door te schreeuwen wat weerloze minderheden fluisteren, ongeacht of hij het hier mee eens is. Daarnaast trapt hij zoveel mogelijk heilige huisjes omver; is het niet omdat deze volgens hem toch al massaal in de fik staan, dan is het wel uit moreel plichtsbesef om de voortschrijdende vertrutting, die inmiddels wanstaltelijke proporties begint aan te nemen, te doorbreken. Met (soms) ritmische rijmschema’s en dubbelrijm, dát wel.

Maxima die dusdanig lang in de spiegel staat te kijken
Waardoor Eva Jinek spontaan op Sigrid Kaag begint te lijken.

Terug naar overzicht