Agenda

Shop

Contact

Kopje Onder

Tweepersoonsbandje

Kopje Onder is een tweepersoonsbandje, bestaande uit Jona Bosman en Nicole Kaandorp, een gitaar, af en toe een melodica, een synthesizer, en een hoop tekst. Samen maken ze verhalende Nederlandstalige liedjes over netwerkborrels, croissants, drank en wereldproblematiek.

 

Jona Bosman (1997) is naast muzikant ook software-programmeur, Nicole Kaandorp (1997) is in het dagelijks leven schrijver. Ze kennen elkaar van de studie Taalwetenschap. In februari maakte Kopje Onder de korte muzikale voorstelling ‘De Kunstgrasshow’ die te zien was bij TapasTheater en de Nieuwe Oost. Begin 2020 namen ze zelf thuis een album op, getiteld ‘Het Eerste Plaatje’ met al hun liedjes tot dan toe, gekenmerkt door de gesproken coupletteksten met catchy gezongen refreintjes en een lekker lo-fi gitaargeluid.

 

Inmiddels zijn ze druk bezig aan een EP, die in 2022 verschijnt. De nieuwe liedjes worden elektronischer, met meer synthesizers en drumcomputers, maar nog steeds met dezelfde karakteristieke gesproken Nederlandse teksten.

 

Tot nu toe was Kopje Onder te zien op onder andere op Notes of a Dirty Old Man, Queer Film Festival, Café Theater Festival, Explore The North, Stukafest, Ruigoord, en in TapasTheater.

Ik steek vuurwerk af – 't is een noodsignaal, maar de mensen vieren feest

Terug naar overzicht