Agenda

Shop

Contact

Luan Buleshkaj

spoken, poetry, rap

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform ‘Punchout Battles’.

 

Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Hij was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond Luan o.a. in een bomvolle tent op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, was hij twee keer te zien bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam en trad hij op bij het Wintertuin Festival op Curaçao. Naast optredens geeft Luan wekelijks workshops aan middelbare scholen in het hele land. Luan staat bekend om zijn woordspelingen, ritme en rijmschema’s.

 

Sinds mei 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met zijn eerste solo-theatervoorstelling genaamd ‘Leeuwenkind’. In september 2020 won hij met deze voorstelling de Beste of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. In de zomer van 2020 was Luan negen wekenlang was huisdichter bij ‘Zomer in de stad’, een programma van Pakhuis De Zwijger en AT5. In maart 2021 was hij te gast bij het VPRO-programma On Stage en trad hij samen met comedian Soundos El Ahmadi op.

 

Luan is onderdeel van de karavaan van Mensen Zeggen Dingen. De karavaan is een groep rondreizende artistieke handelslieden. Enkel bewapend met een microfoon, niets anders dan het woord te verspreiden verzorgen zij voor komedie, rake poëzie, prachtige proza, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.

Jouw lichaamstaal is je op het lijf geschreven

Terug naar overzicht