Agenda

Shop

Contact

Marco Martens

Schrijver / Performer

Schrijver en performer Marco Martens is een buitenbeentje dat graag aan de grenzen van genres opereert; zijn werk raakt aan spoken word, rap, poëzie en theater. Grote thema’s vangt hij in kleine portretjes van het alledaagse, persoonlijk en toegankelijk. Marco publiceert en maakt voorstellingen. De afgelopen jaren speelde hij op festivals als Lowlands, Oerol, Zwarte Cross en De Parade. Met Ieder huis is uit vertrekken gebouwd en Morgen zal ik thuis zijn bracht hij twee goed ontvangen albums uit. ‘Bijzonder én bijzonder goed’, zei Frits Spits daarover in De Taalstaat. Met het nummer Madam Jeanette was Martens te zien in VPRO Vrije Geluiden. Kunststof Radio1 voelde hem een uur lang aan de tand over zijn werk. Een úúr. Da’s net zo lang als 60 optredens in DWDD.

 

Marco is onderdeel van de karavaan van Mensen Zeggen Dingen. De karavaan is een groep rondreizende artistieke handelslieden. Enkel bewapend met een microfoon, niets anders dan het woord te verspreiden verzorgen zij voor komedie, rake poëzie, prachtige proza, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau.

'Zijn er zonen die weten waar hun moeder van droomt?'

'Ik besef dat ik voor continu vertrekken ben bestemd.'

Marco Martens – Morgen Zal ik Thuis Zijn

Marco Martens

Marco Martens is dichter, schrijver en docent, maar begon als rapper. Zijn taalkunsten brachten hem naar verscheidende festivals, plekken en gezelschappen, zoals bijvoorbeeld De Parade. Zijn laatste project bestaat uit twee delen: een podcast en een EP. Martens is onlangs vader geworden en ontdekt het vaderschap niet alleen thuis, maar ook in zijn werk. In zijn podcast gaat hij in gesprek met andere artiesten en bespreekt hij taal, inspiratie en het krijgen van kinderen. Daarnaast brengt hij ook een EP uit met ditzelfde thema: Morgen Zal Ik Thuis Zijn. Deze EP bevat zes zeer persoonlijke nummers. De instrumentatie werd verzorgd door de muzikanten Michiel van Iersel en Joris Sedee.   https://itunes.apple.com/nl/podcast/marco-martens-podcast/id1239298715?mt=2


Bekijk product
Terug naar overzicht