Agenda

Shop

Contact

Marthe van Bronkhorst

Marthe van Bronkhorst (1993) is schrijver, theatermaker en psycholoog en studeerde aan de VU Amsterdam en Harvard Medical School. Slaap, dromen, trauma en het onderbewustzijn zijn de thema’s in haar beide beroepen.

 

Bij uitgeverij De Geus schrijft ze aan een debuutroman over duikers, geesten en de diepte van het onderbewustzijn. Om daaraan te ontsnappen werkt ze aan een bundel gedichten over radijzen, die probeert de smaak van pure bitterheid te vatten in een aantal langvergeten recepten. Ze maakt toneel voor onder meer Theater Sonnevanck (Wakkerland 8+, 2022), Theater Zuidplein, Over het IJ (2022) en Fringe.

 

Fictie verscheen in o.a. de Revisor, Kluger Hans, Meander, Uitgeverij Proces-Verbaal en driewekelijks bij literair tijdschrift Hard//Hoofd. So simple that we couldn’t (2020), een dialoog over de oneindigheid van het heelal en de menselijke hersenen werd bekroond met de Gouden Scriptprijs, en White Guilt (2018) genomineerd voor de El Hizjra Literatuurprijs.

 

Als ze niet schrijft, werkt ze al (stem)actrice en is ze vaak op een boot te vinden als zeilvrijwilliger. Op maandagen werkt ze in een huisartsenpraktijk als psycholoog in Amsterdam West.

TLDR: Festina Lente poetry slam jury: “dit is poëzie met een psychologische kijk op het leven, met een neiging naar de zelfkant”

Ik wil ontwelken, ik wil verbloesemen
Ik wil adembrengen

Terug naar overzicht