Agenda

Shop

Contact

Martijn Neggers

schrijft poëzie, kort proza en romans

Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) schrijft poëzie, kort proza en romans. In 2012 publiceerde hij bij Tilburgse Uitgeverij Geroosterde Hond de bundel Hoop in blije dagen. Daarna volgden bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de romans De mensen die achterbleven (2016), Spoetnik (2018) en Leve de koning (2021). Met het schrijverscollectief Team Edgar schreef hij ook voor die uitgeverij de voetbalverhalenbundel Mindere Goden (2018) en samen met Bas Jongenelen maakte hij de eerste sonnettenkransenkrans in de geschiedenis van de wereldliteratuur: Een kruisweg van alledaags leed (2016).

 

Hij richtte het literaire tijdschrift De Titaan op, en schreef verder voor oa. Nieuwe Revu, Playboy en Vice, De Optimist en Tirade. Op Urk wilden ze Neggers na een reportage ‘met boeken en al op de brandstapel gooien’, in Tilburg noemen ze zijn columns een ‘deprimerende tsunami aan alledaagse sores’ en in Helmond is hij na Spoetnik überhaupt niet meer welkom.

 

Foto: Alexander Schippers

Je kunt Martijn Neggers zien op de volgende evenementen.

Ekko Utrecht Mensen Zeggen Dingen

wo. 26-01-2022

EKKO

EKKO | Utrecht

EKKO | Utrecht

wo. 26-01-2022

EKKO

20:00

Tickets

€6,00-€8,00

EKKO we zijn er weer! Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd.

Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

De editie in november kon helaas niet doorgaan. Maar: in januari gaan we alsnog van start met deze nieuwe clubavond in De Verkadefabriek! Met Teddy Tops, spraakmakende gasten, drankjes en plaatjes na afloop.

Over EKKO
EKKO is een vooruitstrevend cultuurpodium in Utrecht met aandacht voor een breed spectrum aan live-muziek, clubnachten en spoken word. EKKO geeft een plek aan de popculturele ontwikkelingen van het moment, is een kleinschalige club die zowel in de breedte als in de diepte een dansprogramma neerzet, en biedt daarnaast ruimte aan visuele kunst, spoken word en hybride kunstvormen.

Tickets

€6,00-€8,00

Line up

Tyler Koudijzer

Moze Naél, alias M., is een Rotterdamse poëet

Moze Naél

Emma Voerman

Verena Ward VVARD door marky by marc

VVARD

Martijn Neggers door Alexander Schippers

Martijn Neggers

Coen van der Hilst
Gavin Reijnders

Volg het evenement

Naar facebook event