Agenda

Shop

Contact

Mees van Rijswijk

Woordkunstenaar

Rond hoofd, ronde bril, ronde ogen – een namaakmentos. De buitenkant wit, je weet niet zeker wat erin zit, maar de kans is groot dat het ook rond zal zijn. En zacht, makkelijk te verteren, bedoeld om uit te delen. Je hoeft maar heel even te kauwen en dan proef je het. Ineens is daar… Mees!

 

Mees van Rijswijk (1999) is een woordkunstenaar en zacht-activist uit Leeuwarden. Hij gelooft in de kunst van de eenvoud en kiest er daarom voor om zich te beperken tot woorden met vijf lettergrepen of korter. Het leven is niet eindeloos, dus waarom zou je je tijd verdoen met tongbrekers? In hun teksten beschrijft hen de wereld precies zoals die eruit ziet door hun ronde brillenglazen: een wereld waarin details op de voorgrond treden en de grote lijnen als kleurplaat dienen. Met een korreltje zout voor onderweg neemt hij je mee op reis.

 

Van jongs af aan is Mees al gefascineerd door taal en sinds 2015 is hen actief op het podium. Daar begon hij als kleinkunst singer-songwriter en later ontwikkelde hij zich ook als spoken word artiest. Eerder werkte Mees samen met Explore The North, de Anne Frank Stichting, Stichting Dichter Bij Leeuwarden en het Vlaamse productiehuis deBuren.

Met de zon en wat water kom jij wel omhoog.

Terug naar overzicht