Agenda

Shop

Contact

Benzokarim

Spoken word artiest en dichter

Karim Ellouta (1996) is een spoken word artiest, dichter en studeert aan de hogeschool Rotterdam om leraar maatschappijleer te worden.

 

Sinds 2018 vormt de podiumkunst een stabiel thuis voor zijn gedachten die bewegen tussen werelden van opgroeien, het nu [dunya], het hiernamaals [akhirah] en het hebben van zowel de Nederlandse als Egyptische nationaliteit. Onder de naam Benzokarim betrad hij podia als Woorden Worden Zinnen, Mensen Zeggen Dingen en Mooie Woorden. Niet alleen voor de elitaire literatuurfanaten, maar met name voor de drerries.

 

Als coördinator van Poetrycircle Den Haag en docent in opleiding timmert hij hard aan de weg voor een nieuwe generatie van wereldverbeteraars. Ook blijft hij zichzelf verbeteren: in 2020 won hij de derde plek bij het NK Poetryslam.

 

Rouw, onzekerheid en navigeren door het volwassen leven vormen de rode draad in zijn werk. In een tijd waar de afstanden nog nooit zo groot zijn geweest, poogt Karim met zijn woorden intimiteit te bieden.

Niet alleen voor de elitaire literatuurfanaten, maar met name voor de drerries.

Benzokarim | El Ghorba

Benzokarim

Leven zonder moeder is als vliegen zonder vleugels. Toch waagt Benzokarim (1996) zich aan deze vlucht met zijn debuut El Ghorba. Hij danst met woorden op de echo’s van de verhalen en herinneringen, opdat deze nooit zullen worden vergeten. Opdat deze als kompas dienen voor de reis van de vreemdeling.   Een reis die, door de migratie van zijn ouders vanuit Egypte, in het bloed is gekropen. In het denken en handelen is gaan zitten. In gesprekken met zijn vader gaat Benzokarim op zoek naar de betekenis en consequenties van het verkiezen van het onbekende boven een thuis.   En zo vormt El Ghorba een poëtische geschiedenis van een troubadour uit Port Saïd. Een hoopvolle toekomst voor een woordkunstenaar uit Rotterdam, wiens werk zowel gesproken als geschreven weet te raken. Bestel via Uitgeverij Rorschach.


Bekijk product
Terug naar overzicht