Agenda

Shop

Contact

Shishani

Vocalist

Shishani is vocalist, gitarist en songwriter met roots in Namibië en België, maar groeide voornamelijk op in Nederland. In haar werk brengt ze deze werelden samen. Ze heeft verscheidene prijzen gewonnen voor haar werk in het binnen- en buitenland en tourt internationaal. Met haar kwartet Namibian Tales onderzocht ze muzikale tradities van de San mensen in de Kalahari woestijn in samenwerking met UNESCO. Met Shakuar mengt ze met haar trio hedendaagse composities met Afrikaanse traditie en electronica.

 

Ze doet verschillende samenwerkingen met artiesten uit theater, spoken word en dans. In opleiding is ze antropoloog & musicoloog en als artiest en activist belicht ze sociale vraagstukken in haar werk. Shishani is ook oprichtster van ‘all-female’ band Miss Catharsis; een band waar de verhalen vrouwen van kleur centraal staan. Ze is in 2020 genomineerd voor de Amsterdam Prijs voor de Kunst.

 

De jury ziet in Shishani een authentieke singer-songwriter, een geëngageerde en krachtige artieste die met haar veelzijdige talenten een bijzondere bijdrage levert aan cultureel Amsterdam.

 

Prestaties

2012 – Song “Minority” nominated for 2 awards at Namibian Annual Music Awards
2012 – Winner “Last Band Standing”, Namibia
2013 – Winner Singer-Songwriter Competition “Mooie Noten” Amsterdam
2014 – Finalist Radio France International Awards
2016 – Winner Best Album in World Music Production, Netherlands
2017 – Winner Best Album in World Music Production, Netherlands
2020 – Nominee Amsterdam Prijs voor de Kunst

“Shishani: The crown process of urban contemporary music.” – Amsterdam Roots Festival (2016)

Terug naar overzicht