Agenda

Shop

Contact

Sholeh Rezazadeh

Schrijver / dichter

Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. In 2019 won ze de El Hizjra literatuurprijs voor haar poëzie en het jaar nadien bereikte ze de finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2020. De hemel is altijd paars is haar debuutroman die in maart 2021 verscheen en al aan de zevende druk toe is. Ze publiceerde onder meer in De Gids, Awater, De Poëziekrant en Papieren Helden. Sholeh was te horen op festivals waaronder Crossing Border, ILFU, Lowlands, Noorderzon en Uitmarkt. Meer info: www.sholehrezazadeh.nl.

Sholeh is onderdeel van de karavaan van Mensen Zeggen Dingen. De karavaan is een groep rondreizende artistieke handelslieden. Enkel bewapend met een microfoon, niets anders dan het woord te verspreiden verzorgen zij voor komedie, rake poëzie, prachtige proza, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. Foto door Frank Ruiter.

Je kunt Sholeh Rezazadeh zien op de volgende evenementen.

do. 05-08-2021

's Hertogenbosch

Festival Boulevard, ‘s Hertogenbosch

Festival Boulevard, ‘s Hertogenbosch

do. 05-08-2021

's Hertogenbosch

18:00

Tickets

€0

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dat is precies wat deze mensen doen. Dingen uitspreken, bespreekbaar maken, uitroeptekens of vraagtekens erachter plaatsen en de volgorde bepalen. Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf – het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke avond een andere groep performers, elke avond andere verhalen, elke avond een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

 

In het Zuiderpark op het Parkpodium:

 

5 aug 18:00 & 20:00: Feminism / masculism met Kevin Groen, Mahat Arab en Sholeh Rezazadeh
6 aug 18:00 & 20:00: Cultuur / Natuur met Sara van Gennip, Ischa Den Blanken en Tijmen Sissing
8 aug 21:00: Futurism met Ischa Den Blanken, Daniëlle Zawadi en Tommy Ventevogel

Tickets

€0

Line up

Kevin Groen

Sholeh Rezazadeh

Featured Video Play Icon

Sara van Gennip

Ischa den Blanken

Tijmen Sissing

Daniëlle Zawadi

Tommy Ventevogel

Mahat Arab

Volg het evenement

Naar facebook event

zo. 08-08-2021

Vuren, Gelderland

Campingtour – Camping De Lievelinge, Vuren

Campingtour – Camping De Lievelinge, Vuren

zo. 08-08-2021

Vuren, Gelderland

19:00

Tickets

€10,00

Mensen Zeggen Dingen gaat op tour, op campingtour welteverstaan. Op 8 augustus staat Mensen Zeggen Dingen op camping De Lievelinge. De Lievelinge is een zinnenprikkelende plek die je niet bij elkaar verzonnen krijgt, waar we het leven samen vieren. Hun smaakmakers, gastvrouwen, hartbewakers, toverfeeën, boswachters, masseuses, troubadours, en de artiesten van Mensen Zeggen Dingen maken van de campingtour samen met jou een onvergetelijke ervaring. Slaap een nachtje op De Lievelinge en geniet van live-optredens van Mahat Arab, Sara van Gennip, Luan Buleshkaj, Elten Kiene, Sholeh Rezazadeh en Suzanne Krijger in de Spiegeltent op camping De Lievelinge in Vuren, Gelderland. 

Tickets

€10,00

Line up

Mahat Arab

L-Deep

Sholeh Rezazadeh

Featured Video Play Icon

Sara van Gennip

Elten Kiene

Suzanne Krijger

Volg het evenement

Naar facebook event

za. 14-08-2021

Zeewolde

Campingtour – De Wereld, Zeewolde

Campingtour – De Wereld, Zeewolde

za. 14-08-2021

Zeewolde

19:30

Tickets

We blijven gaan met die campingtour! Ditmaal gaan we naar camping De Wereld in Zeewolde. Kamperen met een festivalgevoel doe je namelijk daar. De camping is geopend van vrijdag 16 juli t/m vrijdag 3 september 2021 en Mensen Zeggen Dingen staat daar zaterdag 14 en zondag 15 augustus. Het programma start op 15 augustus om 19:30 en op zondag 15 augustus om 21:30.

Op de camping vind je zwemwater, een bijzonder cultureel programma en hele spannende campingactiviteiten. Ook is er geen tent te vinden, je vertoeft in een tipi of een yurt. Boek een nachtje camping De Wereld en geniet van Mensen Zeggen Dingen live voor je yurt.

Tickets

Line up

Maaike Boumans

Elten Kiene

Sholeh Rezazadeh

Tyler Koudijzer

Ivan Words, Nicole + Jona.