Agenda

Shop

Contact

Zeinab El Bouni

dichter

Zeinab El Bouni (1990) debuteerde in 2018 met En ze leefde nog bij uitgeverij Rorschach, samen met 5 andere dichters. In 2021 was zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de kunst. In alles wat ze doet en schrijft, probeert ze over te brengen dat kiezen voor het onbekende er ook mag zijn. Want, ziet ze, is het juist het onbekende van een ander dat mensen met elkaar kan verbinden. Haar teksten hebben een diepere laag die je enkel voelt als je goed luistert.

 

Ze is zich inmiddels ervan bewust dat ze een voorbeeldfiguur is. Dit komt doordat ze een aantal jaar de programmaleider van Poetry Circle was, een bekend gezicht voor veel mensen die voor het eerst met spoken word in aanraking kwamen. In deze hoedanigheid wil ze dan ook deze rol vervullen door onderwerpen aan te kaarten waar we het liever niet over willen hebben. Zeinab is geboren in Nederland en in Marokko opgegroeid tot haar zevende levensjaar. Dat maakt Nederlands haar tweede taal.

 

Ze koestert een liefde voor Arabische poëzie, en haar dromen vinden plaats in haar ouderlijk huis in Casablanca. Zij heeft haar passie gevonden in verhalen die jarenlang doorverteld worden.

Geniet van ieder moment, ieder saai moment ook.

Terug naar overzicht