Agenda

Shop

Contact

Danielle Carmen Kivit released met Skumbek debuutsingle

nieuws   

13 maart 2021

Danielle carmen kivit, skumbek, mensen zeggen dingen

Op 11 maart bracht het experimentele pop, rock & hiphop-duo Skumbek diens eerste single & bijbehorende videoclip uit genaamd Staat van Zijn.
In 2017 won Skumbek de bandwedstrijd Clash of the Titans met een bizarre act, waarbij de grenzen tussen theater, muziek en performance vervaagden. Het werd stil, maar nu zijn ze terug.  Eind maart verschijnt ook de bijbehorende self-titled EP ‘Skumbek’.
Staat van zijn is een relaas waarin de verborgen verschrikkingen van de man/vrouw verhoudingen het daglicht zien. In een rauwe, stream of consciousness achtige wijze wordt een guur liefdesspel ‘bezongen’ met venijn, dolksteken en getrap.
De aankomende EP is een mengeling van hiphop, avant-garde, rock, pop, en brengt teksten die als een waterval stromen en het brein doen kolken: je hebt gelijk zin je serviesset kapot te gooien. Met een live feel & vintage hip-hop elementen komen de nummers spoedig de speakers uitgeknald.
Skumbek bestaat uit Mensen Zeggen Dingen-artiest Danique Carmen Kivit (o.a. Le Motat) en Niek Lathouwers (o.a. De Baron). Ergens aan de rand van Overvecht, in een voormalige atoombunker, namen zij de nummers op met producer Joost de Baas & drummer Joost Koevoets (o.a.  Subterranean Street Society).
De ambities liegen er niet om: ze hebben hun zinnen al gezet op het Eurovisiesongfestival 2024.

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.