Agenda

Shop

Contact

Mensen mogen ook niks meer zeggen

nieuws   

22 april 2024

Van banken wordt er weleens gezegd dat ze too big to fail zijn, maar hoe zit dat eigenlijk met mensen? Wat gebeurt er als een popster zo groot is dat ze de presidentsverkiezingen in de VS kan beïnvloeden? Is het eerlijk dat we verwachten dat als iemand deze macht heeft, ze deze ook gebruikt? En wat is onze eigen verantwoordelijkheid wanneer we iemand groot maken? En hoe zit dat eigenlijk specifiek bij Taylor Swift, onmiskenbaar de grootste ster van het moment?

 

De eerste prijs die Taylor Swift ooit won was een prijs voor het gedicht The Monster In My Closet. Wat zijn de monsters in Taylor’s kast? Privé-vliegtuig-vervuiling? White feminism? Wanneer spreekt ze zich wel uit, en wanneer niet? In hoeverre durft ze zich te laten ‘cancellen’ en waar houdt het op? We hebben vragen!

 

De Taylor Swift-verheerlijking en verering heeft vast nog geen hoogtepunt bereikt, maar inmiddels heeft haar persona profetische proporties aangenomen. Met dichters, schrijvers en spoken word-artiesten, swifties en non-swifties, kijkt Mensen Zeggen Dingen dit festivalseizoen naar Taylor Swift. Van machtsposities tot godcomplexen en van kwetsbaarheid tot parasociale relaties: een Love Story? Of zal er Karma en Bad Blood zijn?

 

9 mei – Hoogte80, Arnhem | 15 juli – Valkhof Festival, Nijmegen | 17 augustus – Lowlands, Biddinghuizen |

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.