Agenda

Shop

Contact

Mensen Zeggen Dingen op Sterf! Filmfestival

nieuws   

30 oktober 2023

Op 11 november staat Mensen Zeggen Dingen bij Sterf! Filmfestival in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Van 21:00 tot 22:30 zijn dingen niksig als er geen woorden aan gegeven worden.

 

Sterf! Filmfestival

 

In onze samenleving is de dood nog erg onzichtbaar. We drukken de gedachte aan de dood het liefste weg. Maar wat je onderdrukt wordt groter! Tijdens het Sterf! Filmfestival op vrijdag 10 en zaterdag 11 november ervaar je dat er allerlei manieren zijn om naar de dood te kijken en ermee om te gaan. Lachen om de dood, leren hoe je het beste doodgaat in een film en aanschuiven bij jouw laatste avondmaal. Lachen, huilen of griezelen, het Sterf! Filmfestival is voor iedereen, ook voor wie geen zin heeft om verdrietig te worden.

 

In onze samenleving is de dood nog erg onzichtbaar. We drukken de gedachte aan de dood het liefste weg. Maar wat je onderdrukt wordt groter! Tijdens het Sterf! Filmfestival op vrijdag 10 en zaterdag 11 november ervaar je dat er allerlei manieren zijn om naar de dood te kijken en ermee om te gaan. Lachen om de dood, leren hoe je het beste doodgaat in een film en aanschuiven bij jouw laatste avondmaal. Lachen, huilen of griezelen, het Sterf! Filmfestival is voor iedereen, ook voor wie geen zin heeft om verdrietig te worden. Dit doen we met de volgende mensen!

 

De mensen

Jasper Albinus (1997) treedt al een aantal jaar op als dichter en spoken word-artiest. In zijn werk maakt hij vraagstukken rondom identiteit, geschiedenis en politiek voelbaar. Soms staat hij op een festival, dan weer in het theater of hij levert een poëtische bijdrage aan een debat. Hij is aangesloten bij het spoken word platform Poetry Circle en werd in 2020 door NRC Handelsblad uitgekozen als een van de 101 Nieuwe Talenten in de Lage Landen. Sinds 2018 speelt hij in de theatervoorstelling Boys Won’t Be Boys en in 2021 maakte hij een drieluik over de dood voor de literaire organisatie Mooie Woorden.

 

Benzokarim (1996) is een Spokenword artiest en dichter. Karim ontroert al nog voordat hij heeft gesproken. Zijn aanwezigheid spreekt. Zijn voordrachten zijn muzikaal, ritmisch, dynamisch en doorleefd van emoties zoals alleen hij deze kan verwoorden. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds’ Slow Writing lab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Verder is hij Coach bij Poetrycircle en redacteur bij Mensen Zeggen Dingen. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival, is hij op 18 november gedebuteerd met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.

 

Phillip Kroonenberg (1952) is singer-songwriter en gitarist, Patsy Kroonenberg (1998) is naast actrice, schrijver en theatermaker ook zijn dochter. Vorig jaar werd Philips vrouw en Patsy’s moeder ziek. Er was niks meer aan te doen en 18 juni 2023 overleed ze. Philip en Patsy hebben tijdens het ziekteproces geschreven, Philip in liedjes, Patsy in poezië, over het verdriet in huis, over de grapjes die bleven, over het samen zijn, over hoe praktische dingen als boodschappen doen en de was opvouwen opeens de dingen zijn die je door de dag heen slepen, over de machteloosheid die je voelt als je kijkt naar iemand met pijn. De liedjes van Philip vormen samen het album ‘Wherever you are” (wordt in februari uitgebracht onder Excelsior) en Patsy scheef de tekst ‘Ons Huis’ voor Perdu. Voor Mensen Zeggen Dingen bundelen Philip en Patsy de liedjes en de gedichten.

 

Hendrik de Pecker is dichter, schrijver en theatermaker. In zijn werk zoekt hij naar hoop en waar je dat kan vinden in deze tijd. Doormiddel van tragikomische, maar stiekem toch poëtische teksten probeert hij de wereld iets mooier en misschien zelfs grappiger te maken. Hij trad op als dichter op Lowlands, Dichters in de Prinsentuin en de Zwarte Cross. Hij werkte bij Dries Verhoeven en schreef voorstellingen die onder ander te zien waren op theaterfestival de Parade en Karavaan festival.

 

Meer informatie

Meer informatie over het filmfestival en tickets koop je op de website van Sterf! Filmfestival.

 

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.