Agenda

Shop

Contact

Mensen Zeggen Dingen partner van #NieuweStukken

nieuws   

21 april 2021

Kick off met de deelnemers #NieuweStukken

Onlangs is de derde lichting schrijvers gestart met #NieuweStukken, een regeling van het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Na twee succesvolle edities, krijgen nu wederom tien talenten ruimte om nieuwe verhalen voor het theater te schrijven. En Mensen Zeggen Dingen is daar onderdeel van!

 

Kick-off derde editie

Voor de derde editie van dit talentontwikkelingstraject zijn Lev Avitan, Lisette Ma Neza, Ramy El Dardiry, Yasmina Ahamiane, Gemale Bofunda, Raymond Muller, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Marieke Stam en Patrick Ribeiro geselecteerd. Op 12 april kwamen zij (online) bij elkaar voor de eerste workshop, die tevens de aftrap van het traject vormde.

 

Traject

De beginnende schrijvers volgen een traject van acht maanden waarin ze werken aan nieuwe teksten en hun schrijverschap verder ontwikkelen in samenwerking met een ervaren coach. Daarnaast volgen ze workshops; Timen Jan Veenstra begeleidt het traject. Later dit jaar volgt een eindpresentatie van de resultaten aan het veld.

 

Partners

Het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds werkten bij de selectie van de schrijvers voor deze derde editie samen met Mensen Zeggen Dingen, El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap en Nowhere. Naast deze partners zijn ook Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein en ROSE stories betrokken bij #NieuweStukken.

 

Meer informatie over #NieuweStukken is hier te lezen.

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.