Agenda

Shop

Contact

Mensen Zeggen Dingen Zomertour 2020 | Vrouwtjeslant – Daniëlle Zawadi

featured artist   

nieuws   

14 december 2020

Daniëlle staat voor de camera van Kyllian tijdens de opnames van haar gedicht

Daniëlle Zawadi tijdens de opnames van de Mensen Zeggen Dingen Zomertour 2020. Foto door Conchitta Bottse.

‘We kunnen doen alsof we niet onderdeel uitmaken van de randstad en al diens bemoeienissen. Een onschuldig kind dat zich niet aansluit bij de klanken van Den Haag, genoeg afstand heeft van de wind van Rotterdam en een oerwoud kan verzinnen om te schuilen van Delft.’ – uit Vrouwtjeslant van Daniëlle Zawadi.

 

Over Danielle

Daniëlle staat bekend om spoken word performances, maar is boven alles een prozaschrijver. Haar verhalen gaan veelal over het leven in Nederland als iemand van ‘de tweede generatie’. Ze is geboren in DRCongo en opgegroeid in Nederland. Met haar woorden kaart maatschappelijke fenomenen aan en wat het betekent om ouder te worden.

Ze won de derde plaats in de nationale Kunstbende categorie taal in 2017 en publiceerde in haar dertiende levensjaar haar eerste roman, “Zoiets noemen we Ruzie”. Nu heeft ze werken gepubliceerd op de Optimist, Wintertuin’s Notulen van het Onzichtbare en binnenkort DIG. Ze won tijdens de 1st Queer & Feminist Poetry Awards de Black Indigenous People of Color Voice Award in 2020. Haar passie voor de woordkunst heeft haar ertoe gedreven een eigen platform voor poëten te creëren: Het Zwarte Schaap.

 

Nootdorp

Mensen Zeggen Dingen Zomertour 2020 startte in Nootdorp, de thuishaven van Daniëlle Zawadi Ze schreef een realistische en liefdevolle ode aan de plek waar vele wegen naartoe leiden, de plek waar zij opgroeide en beschouwt als haar thuis. Bekijk hieronder de hele video.

 

 

Behind the line

Danielle neemt ons mee achter de gedachte van haar favoriete zin uit haar gedicht. Die bekijk je in 1 minuut op Instagram in de categorie ‘Behind the Line‘. Volg ons daar en mis geen enkel update van Mensen Zeggen Dingen.

 

Screenshot van zes artiesten van Mensen Zeggen Dingen

Trailer

Bekijk hier de trailer van de Mensen Zeggen Dingen Zomertour 2020 en krijg alvast een glimps van de woordkunstenaars die nog jouw kant opkomen.

Video & Editing door Motief Media. Productie door Conchitta Bottse.

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.