Agenda

Shop

Contact

Presentatie #NieuweStukken

nieuws   

16 juli 2021

NieuweStukken presentatie Lev Avitan Mensen Zeggen Dingen

Op vrijdag 16 juli 2021 vond de presentatie plaats van #NieuweStukken bij Stichting Nowhere in Amsterdam. De stukken van de derde lichting schrijvers werden gepresenteerd op het podium. De derde lichting bestaat uit: Lev Avitan, Lisette Ma Neza, Ramy El Dardiry, Yasmina Ahamiane, Gemale Bofunda, Raymond Muller, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Marieke Stam en Patrick Ribeiro.

 

Masterclasses

In april van dit jaar begonnen de schrijvers met het traject. Ze kwamen maandelijks (online) bij elkaar voor masterclasses. Tijdens die masterclasses bespraken ze hun nieuwe werk. De schrijvers niet alleen aan hun teksten, dat doen ze samen met coaches Daria Bukvic, Pitcho Womba Konga, Nisrine Mbarki, Abdelkader Benali, Peer Wittenbols, Magne van den Berg, Esther Duysker, Jonata Taal en Ozkan Golpinar.

 

Opgevoerd

De #NieuweStukken werden opgevoerd door acteurs Jouman Fattal, Valerie Pos, Ayrton Fraenk en Anton De Bies, in regie van Hesdy Lonwijk. Voor de schrijvers was het de eerste keer dat zij hun teksten gepresenteerd kregen op het toneel. Uiteraard waren de coaches hierbij aanwezig, net als het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en de betrokken partners: El Hizjra-Literatuurprijs, Explore the North, Filling The Gap, Mensen Zeggen Dingen, Productiehuis Nowhere, Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein en ROSE stories.

 

Nieuwe verhalen

#NieuweStukken is een subsidieregeling van het Fonds Podiumkunsten, in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds. Een traject voor beginnende schrijvers om nieuwe verhalen te schrijven voor het podium.

 

Bekijk de volledige presentatie:

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.