Agenda

Shop

Contact

Vanavond in de Verkadefabriek!

featured artist   

nieuws   

13 april 2022

Vier Boekenweek in de Verkadefabriek met Mensen Zeggen Dingen! Het is de derde editie van Mensen Zeggen Dingen en de line-up laat je oren klapperen. Zo staat Tano Rivers bij ons, die je misschien gezien hebt bij Spoken Word Sessies XL op Omroep Human en NPO. Ook staat niemand minder dan Thomas Heerma van Voss bij ons op het podium. Zijn nieuwe boek Passagiers/Achterblijvers verscheen op 5 april en die kan je vanavond bij ons kopen én laten signeren.

 

Line up

 

Naast Tano Rivers en  Thomas Heerma van Voss staan ook Suzanne Krijger, Martin Rombouts, Sophia Blyden, Cassandra Onck en Eva van Hoof op de planken in de Verkadefabriek. Er zijn nog een paar kaartjes beschikbaar!

 

Suzanne Krijger woont in Tilburg en als net studerende geniet ze ervan middels spoken word woorden te kunnen geven aan alles wat haar fascineert. Omdat we allemaal zoveel meemaken, zijn die paar minuten op het podium voor haar de plek om de tijd even stil te laten staan. Suzanne wil op het podium een kwetsbaarheid creëren die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden.

 

Tano Rivers uit Utrecht is een rappende poëet met Turkse roots. Van jongs af aan is hij gefascineerd door expressie, creativiteit, muziek en kunst. Met een uitgesproken visie over maatschappelijke constructies streeft Tano naar een wereld waarin feminine masculinity omarmd wordt. Zijn muziek fungeert in die zin als een reflectie van de staat van de wereld.

 

Martin Rombouts is schrijver, theatermaker, podcastmaker en performer. Hij studeerde af aan de Creative Writing-opleiding ArtEZ, en werd geselecteerd voor talententrajecten van het Letterenfonds en het KNAW/Akademie van Kunsten. Zijn werk is een speels onderzoek naar het nu, en gaat over economische ongelijkheid, internet en popmuziek. Hij is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een verhaal te vertellen.

 

Sophia Blyden is schrijver, dichter, programmamaker, literair redacteur en neerlandicus. Maar ook feminist, activist en boekenwurm. Het vertellen en delen van persoonlijke verhalen vormt de rode draad in haar werk en ze gelooft sterk dat de kracht van kwetsbaarheid mensen verbindt.

 

Terwijl Cassandra Onck hard op weg was om neurowetenschapper te worden, lokte de liefde voor muziek haar naar het conservatorium van Arnhem. Haar nieuwsgierigheid en onderzoekende blik zorgen ervoor dat ze muziek schrijft die de grens tussen hart en hoofd wegzet als fake-news.

 

Thomas Heerma van Voss bracht de romans De Allestafel en Stern uit. In 2014 volgde de verhalenbundel De derde persoon. In 2017 verscheen zijn essaybundel Plaatsvervangers. Zijn roman Condities verscheen in 2020, die onder andere genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Vorige week verscheen zijn verhalenbundel Passagiers / Achterblijvers. Deze kan je vanavond bij ons kopen en laten signeren!

 

Evy van Hoof is studente aan Tilburg Universiteit en schrijft proza en korte verhalen, het liefst met een surrealistische ondertoon. In 2017 en 2019 won ze Kunstbende Noord-Brabant in de categorie taal, en in 2021 won ze de derde prijs. Nu is ze actief als ambassadeur voor Kunstbende. Ze heeft opgetreden op onder andere Theaterfestival Boulevard, Festival Mundial en AMZAF Young Talent Festival.

 

Tickets

Je kan deze fantastische line-up vanavond nog meemaken, maar dan raden we je wel aan om je kaartje nu nog te kopen. Er zijn er nog een paar! Koop je tickets via de Verkadefabriek.

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.