Agenda

Shop

Contact

Zakelijk leider | 8 uur p/w

vacatures   

21 december 2022

Mensen Zeggen Dingen zoekt een zakelijk leider voor gemiddeld 8 uur p/w | Vacature voor een Betaalde functie, ZZP. | Sluitingsdatum: geen

 

Wat is Mensen Zeggen Dingen?

Mensen Zeggen Dingen biedt de hoogste kwaliteit op het gebied van spoken word in Nederland. Wij zijn in 2014 begonnen met het organiseren van podia voor spoken word artiesten, net toen spoken word international algemener bekend werd. We zorgden dat in steeds meer steden podia kwamen en door de artiesten uit de regio mee te nemen, brachten wij in nieuwe steden nieuwe gezichten. Daarmee legden wij meteen de maatstaf voor de kwaliteit die wij nastreven.

 

Inmiddels organiseren we landelijk clubshows in theaters en podia op grote festivals als Lowlands, workshops en zijn onze artiesten en shows ook door andere instellingen te boeken. Wij helpen de artiesten groeien en willen de komende jaren de lijn van vorige jaren doortrekken: nog meer podia en nog grotere namen. Dit combineren we met talent uit de regio en zo leiden we de nationale top van de spoken word zelf op, en creëren we een steeds grotere bekendheid van spoken word. 

 

Mensen Zeggen Dingen staat op een belangrijk punt in haar ontwikkeling. Waar het drie jaar geleden nog met een minimaal budget populaire activiteiten organiseerde en daarbij zichzelf niet uitbetaalde is het nu een professionele organisatie met een team dat een vergoeding voor haar inspanningen krijgt.

 

De organisatie wordt voor vol aangezien, krijgt veel aanvragen binnen en organiseert wekelijks activiteiten als clubshows, workshops en optredens. Mensen Zeggen Dingen heeft ondersteuning nodig om de volgende stap te maken, de stap naar (financiële) stabiliteit. Er zijn veel uitdagingen in het culturele veld en er is een frisse commerciële blik nodig.

 

Mensen Zeggen Dingen zoekt daarom een zakelijk leider

 

Als zakelijk leider:

  • Ben je verantwoordelijk voor het financieel management:  het werven van gelden (subsidies, sponsoring), betalingen uitvoeren, de liquiditeit bewaken, rapportages opstellen en het aansturen van het boekhoudkantoor;
  • Benut je commerciële kansen, voer je onderhandelingen met klanten, theaters en leveranciers; en geef je vorm en inhoud aan samenwerkingsverbanden met deze partijen door het opstellen en vastleggen van contracten;
  • Vertaal je de inhoudelijke plannen en ideeën mee vertalen naar concrete projecten en ontwikkel je de passende subsidiestrategie;
  • Breng je structuur maar weet je ook precies wanneer die los te laten om tot nog betere ideeën en uitvoering te komen;
  • Snap je onze inhoudelijke ambities en weet je welke organisatie en bedrijfsvoering daarbij past;
  • Ben je aanjager maar ook een baken van rust en regelmaat in tijden van turbulentie;
  • Draag je zorg voor de financiële verantwoording door middel van jaarverslagen en jaarrekeningen, dan wel projectevaluaties en afrekeningen.

 

Wat vragen we van je?

  • Werkervaring in een vergelijkbare functie in het culturele veld.
  • Uitgebreide en actuele kennis van fondsenwerving in de culturele sector

 

Vergoeding

Het is een freelance functie en zal gemiddeld 8 uur per week bedragen. De omvang en vergoeding worden bepaald in overleg.

 

Belangstelling?

Reageren op de vacature kan per e-mail. Stuur je CV en motivatie naar paula[@]mensenzeggendingen.nl ter attentie van Paula Schneider.

Heb je nog vragen over deze vacature neem dan contact op via paula[@]mensenzeggendingen.nl.

Op de hoogte blijven van Mensen Zeggen Dingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media.